Consells per a mantenir la teva pell sana i hidratada

pell sana

Saps com mantenir una pell sana i hidratada durant tot l’any? La pell és un òrgan de vital importància. És la primera capa de defensa en el nostre cos enfront d’elements exteriors, bacteris, així com del fred, la calor i l’aire.

Com mantenir una pell sana

La textura de pell pot anar canviant segons l’edat. Encara així, sempre ens pot avisar sobre possibles malalties internes quan reflecteix canvis en el seu color, així com en l’aparició de taques o arrugues.

Algunes malalties de la pell poden ser hereditàries. Així i tot, es poden tractar de forma satisfactòria seguint els consells del dermatòleg. Entre les més freqüents trobem la psoriasi, l’acne, la urticària, l’alopècia o les pigues.

En qualsevol cas, la prevenció sempre és el més important. Els hàbits de vida actual i el que mengem, poden influir notablement en la deterioració primerenca de la nostra pell.

Si vols saber com prevenir la seva deterioració i envelliment natural, és important que segueixis una cura bàsica i un estil de vida saludable. Aprèn a cuidar-la correctament seguint els següents consells:

  • Evita l’excés de llum solar i aconsegueix protegeix-te del sol correctament. L’exposició prolongada al sol pot causar taques d’envelliment, arrugues o provocar altres problemes com el càncer de pell.
  • Segueix una dieta sana i saludable i beu molta aigua. Incorpora a la teva dieta un consum equilibrat de fruites, verdures i aliments integrals. Evita els aliments refinats o processats.
  • L’estrès també és una font de problemes que provoca que la teva pell estigui més sensible. Una de les causes més visible pot ser l’aparició de l’acne.
  • No prenguis banys o dutxes d’aigua molt calenta. Els canvis bruscos de temperatura eliminen la barrera natural de pell i provoquen que s’assequi amb més facilitat.
  • El tabac deteriora la salut de pell i contribueix a l’envelliment prematur. Evita fumar per a promoure els nutrients de la teva pell i oxigenar la teva pell.