Com prevenir l’acne a través de l’alimentació

Com prevenir l'acne
Aliments per prevenir l’acne

L’acne és un trastorn de la pell que ocorre quan els fol·licles pilosos es tapen amb greix i cèl·lules cutànies mortes. A l’hora de mantenir una pell sana i prevenir l’acne, has de saber que existeixen diversos aliments per evitar-ho.

L’alimentació és la base de la salut i no podia ser menys en el cas de l’acne.

Aliments per prevenir l’acne

Peixos grassos

Els peixos com el salmó, el verat i les sardines, aporten una excel·lent font d’àcids grassos essencials (omega-3 i omega-6) que ajuden a reduir la inflamació en el cos.

Fruita seca

Les deficiències en minerals com el zinc i el seleni s’han relacionat amb l’acne. La majoria de la fruita seca, com les nous, contenen seleni, vitamina E, coure, magnesi, manganès, potassi, calci i ferro, que són essencials per a una pell sana. 

Alvocat

L’alvocat és una bona font de vitamina C, la qual ajuda a disminuir la inflamació de la pell i a mantenir-la hidratada de forma natural.

Raïms vermells

Els raïms vermells són eficaços per tractar afeccions inflamatòries i reaccions al·lèrgiques de la pell.

Fonoll

El fonoll té propietats com millorar la digestió, reduir la inflamació i ajudar a eliminar l’excés de líquids i toxines de la teva pell.

Carxofa

La carxofa és una bona font d’antioxidants, ajudarà a eliminar les toxines del cos.

Bròcoli

El bròcoli conté vitamines A, complex B, C, E, i K, antioxidants que combaten els radicals i que contribueixen a tenir una pell perfecta.

Arròs integral

L’arròs integral és una rica font de vitamina B, proteïnes, magnesi i diversos antioxidants. En l’acne, la vitamina B actua contra l’estrès de la nostra pell, per la qual cosa ajuda a regular els nivells d’hormones i evitar la probabilitat de brots d’acne.

Font: Mejor con salud

Imatges

nensuria – www.freepik.es
jannoon028 – www.freepik.es
photoroyalty – www.freepik.es