Què es l’alopècia androgènica en dones?

alopècia androgènica

L’alopècia androgènica és el tipus més comú de pèrdua de cabell en les dones. La caiguda del cabell és un dels problemes dermatològics que més pot arribar a afectar la qualitat de vida, especialment en les dones.

Per aquesta raó, és important que es valori per un dermatòleg perquè realitzi un diagnòstic del tipus de caiguda de cabell i seleccioni el tractament més adequat segons cada cas.

Causes de l’alopècia androgènica femenina

La raó de la calvicie de patró femení pot estar relacionada amb:

  • L’envelliment.
  • Canvis en els nivells d’andrògens (hormones que poden estimular trets masculins).
  • Antecedents familiars de calvicie de patró masculí o femení.

Símptomes

L’aprimament del cabell és diferent del patró de calvície masculina. En el patró de calvície femenina trobem que:

  • El cabell s’aprima principalment en la part superior i la corona del cuir cabellut. Regularment, comença amb un eixamplament a través de la part central del cabell.
  • La línia d’implantació frontal del cabell roman inalterada, excepte per la reculada normal, la qual cosa li succeeix a tot món a mesura que passa el temps.
  • La pèrdua de cabell poques vegades progressa cap a la calvície total o gairebé total, com pot succeir en els homes.
  • Si la causa és l’augment en els nivells d’andrògens, el cabell en el cap és més prim, mentre que el borrissol en la cara és més gruixut.

En el cas d’alopècia androgènica, és necessari realitzar un tractament actiu per frenar la caiguda de cabell i evitar la pèrdua progressiva de densitat en el cuir cabellut.

Bibliografia
femenino, C. (2018). Calvicie de patrón femenino: MedlinePlus enciclopedia médica. Retrieved from https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/001173.htm