Com influeix el tabac en la pell?

tabac en la pell
Tabac i pell

Saps com influeix el tabac en la pell?

L’oxidació cel·lular és principal causa de l’envelliment de la pell derivada dels efectes del sol, el tabac, l’alcohol, la contaminació, o una alimentació inadequada.

La pell sofreix les conseqüències del tabaquisme. A més, si ets fumador, també sabràs que el tabac pot derivar en malalties com el càncer o altres patologies cardiovasculars i respiratòries.

Els estudis epidemiològics confirmen que el risc d’arrugues de les dones fumadores és gairebé el triple respecte a les que no consumeixen tabac i el doble, en el cas dels homes.

En els últims 14 anys, el principal increment del consum de tabac a Espanya s’ha produït en la població femenina. Actualment, es calcula que un 38,8% de la població femenina espanyola major de 15 anys és fumadora, i un 30% en el cas de la masculina.

El consum de tabac augmenta els radicals lliures, elements químics que danyen les membranes de les cèl·lules. Aquest augment de químics en la pell arriba a destruir i mutar la seva informació genètica, afectant també les arterioles de dermis i epidermis.

Envelliment de la pell i el cabell

El tabac condiciona l’envelliment prematur de la pell i la destrucció dels teixits cutanis del rostre, provocant arrugues, més estretes i profundes. A més, provoca una pell resseca, sense lluminositat i un cabell amb puntes trencadisses.

En els fumadors també són perilloses les cirurgies en la pell, ja que la cicatrització cutània s’afecta i les infeccions són freqüents.

Un altre dels factors que influeixen en la degeneració de la pell és la calor produïda en els llavis pel consum de cigarrets, que pot produir amb el temps, càncer de llavi per micro agressió repetida.

Font: Sánchez, J. (2018). Fundación Piel Sana – Noticia Envejecimiento de la piel por el tabaco. Des de: https://fundacionpielsana.es/estetica/envejecimiento-de-la-piel-por-el-tabaco

Foto de freepik – www.freepik.es