Preguntes freqüents sobre la Urticària Crònica

Urticària Crònica

La urticària crònica no és una al·lèrgia. En alguns casos, el seu origen pot ser autoimmune i en molts d’altres, no es troba cap causa que la desencadeni.

A continuació, respondrem a algunes de les preguntes més freqüents basades en el decàleg de l’Associació d’Afectats d’Urticària Crònica (AAUC).

A qui he de visitar davant la sospita de patir la malaltia?

Davant cap dubte sobre la teva situació, la millor manera d’esbrinar si pateixes d’urticària crònica és visitar al teu especialista en dermatologia o al·lergologia.

D’altra banda, també és important poder comptar amb el suport i l’orientació d’una associació especialitzada en la malaltia.

I com es diagnostica?

La urticària crònica es diagnostica clínicament, és a dir, que es realitza mitjançant l’estudi de la teva història clínica, les proves clíniques, així com dels símptomes exposats.

La urticària crònica té cura?

La urticària crònica no té cura. Així i tot, els tractaments disponibles actualment estan orientats a pal·liar i controlar els símptomes. El seguiment de tractaments específics ajuda a fer que els símptomes es frenin espontàniament abans dels 5 anys.

Una vegada que es diagnostica, és important seguir les pautes del tractament recomanat pel teu especialista en dermatologia.

Cal recordar que, molt sovint, els afectats també pateixen alhora altres tipus d’urticària com la física, provocada pel fred, per la pressió o per la calor, així com aquella provocada per l’exercici físic o per contacte, entre d’altres.

Puc menjar de tot?

En general, es pot menjar de tot, ja que no existeix una relació directa entre l’alimentació i la malaltia. No obstant això, cal tenir cura amb certs aliments que puguin agreujar els símptomes, com ara aquells que continguin histamina o additius alimentaris.

I finalment, recordar que és important controlar la malaltia amb tots els recursos que tinguem disponibles, i dissipar els seus símptomes, amb la finalitat de retardar un nou rebrot.

Més informació: Asociación de Afectados de Urticaria Crónica

Foto de freepik – www.freepik.es