Malalties més comunes de la pell, el cabell i les ungles

Malalties més comunes de la pell

Saps que la pell és l’òrgan més gran del nostre cos i el principal indicador de la nostra salut? Per aquest motiu, és important parar especial atenció sobre les malalties més comunes de la pell, cabell i ungles.

La pell protegeix el nostre cos, particularment dels nostres ossos, vasos sanguinis i músculs.

Però, saps que el cabell i les ungles també són un tipus de pell modificada? Les ungles compleixen funcions que protegeixen els extrems i teixits corporals del nostre cos contra lesions.

Malalties més comunes de la pell

La pell és essencial per a protegir-nos de substàncies i microorganismes nocius en el nostre cos. A més de controlar la pèrdua de líquids, com la sang i l’aigua, també ajuda a regular la nostra temperatura corporal a través de la transpiració.

Aquestes són algunes de les malalties més comunes de la pell, el cabell i les ungles:

La dermatitis atòpica (o èczema) és la més comuna, la qual provoca picor o erupcions en la cara, cos, braços i cames.

La dermatitis per contacte, que es produeix quan la pell entra en contacte amb alguna substància irritant provocada per agents químics externs com a cosmètics, perfums o metalls.

La infecció per tinya que pot afectar la pell, el cuir cabellut i les ungles.

Infeccions virals produïdes pel virus de la varicel·la i el virus del papil·loma, que solen causar erupcions i berrugues respectivament.

L’acne, un altre dels trastorns més comuns de la pell, que afecta sobretot en adolescents.

El càncer de pell. Per a prevenir el melanoma és important adquirir bons hàbits de protecció solar, sobretot entre persones de pell clara.

L’alopècia, produïda en una zona de pèrdua de cabell. La tinya del cuir cabellut és una de les causes comunes que es manifesta de forma temporal en nens nounats. L’alopècia areata, en casos en els quals una persona sofreixi caiguda de cabell en forma de clapes rodones o ovalades.

La piel, el cabello y las uñas (para Padres) – KidsHealth. (2019). Des de https://kidshealth.org/es/parents/skin-hair-nails-esp.html