Com tenir cura de la pell en primavera?

La transició cap a la primavera pot ser un desafiament per a la nostra pell, que després de mesos protegida per capes de roba torna a exposar-se a l’aire lliure. Aquest canvi pot provocar reaccions a la pell que no sempre són favorables, com ara la dermatitis atòpica i les al·lèrgies cutànies. Si vols saber com tenir cura de la teva pell en primavera, continua llegint.

Quines són les afeccions més comunes de la pell en primavera?

Els factors genètics, les condicions ambientals i les al·lèrgies, solen ser les causes més habituals que poden afectar a la salut de la nostra pell. Els raigs solars, també es sumen com a un risc addicional, especialment en les persones amb les pells més sensibles, fent imprescindible l’ús de cremes protectores per prevenir cremades, taques i altres danys en la pell.

Entre les afeccions més freqüents de la pell en primavera trobem:

  • Dermatitis de contacte, que sovint es manifesta com una granellada a la pell a conseqüència del contacte amb una substància al·lèrgica. Per tractar-la de manera efectiva, cal identificar la causa que la provoca.
  • Psoriasi: que es caracteritza per granellades amb taques vermelles i escates, comunament en colzes i genolls.
  • Urticària: que apareix com a ronxes rosades que piquen i que van desapareixent per si soles. Les causes més comunes d’aquesta reacció són les al·lèrgies alimentàries, les infeccions, l’efecte a determinats tractaments, així com altres mecanismes no al·lèrgics.
  • Pell atòpica, que provoca erupcions descamatives que poden empitjorar amb els canvis estacionals com la primavera.
  • Acne, com a resultat de l’obstrucció dels fol·licles pilosos, que sovint requereix d’una atenció específica per part del metge dermatòleg.

Com tenir cura de la pell?

Per mantenir la teva pell saludable, considera aquestes recomanacions:

  • Evita els al·lèrgens de zones enjardinades i promou la ventilació a casa.
  • Porta roba de cotó i altres fibres naturals.
  • Aplica cremes solars protectores i hidratants amb regularitat.
  • Opta per dutxes curtes amb aigua tèbia i minimitza l’ús d’esponges abrasives.
  • Evita els canvis bruscs de temperatura.

Tenint en compte aquestes recomanacions, t’ajudarà a gaudir de la primavera sense comprometre la salut de la teva pell.

Referències:

El Cuidado de la piel en Primavera. Teva. Disponible a: https://www.tevafarmacia.es/consejos-de-salud/belleza-y-piel/el-cuidado-de-la-piel-en-primavera (Accés: 24 April 2024).

Cómo reconocer las afecciones comunes de la piel. Biblioteca Nacional de Medicina de los EE.UU. Disponible a: https://magazine.medlineplus.gov/es/art%C3%ADculo/como-reconocer-las-afecciones-comunes-de-la-piel [Accés: 24 April 2024].