Tractaments per a eliminar les cicatrius d’acne

eliminar les cicatrius d'acne

L’acne és una malaltia molt comuna que no només afecta a adolescents, sinó que també pot afectar a nens abans que arribin la pubertat i als adults, sobretot en dones. En ocasions, les seqüeles més greus de l’acne són les cicatrius en la pell. Tant l’acne com les cicatrius són més aviat un problema estètic, però tot iaixí poden afectar el pacient de forma negativa generant estrès, depressió i falta d’autoestima. És per això que cada vegada són més els tractaments disponibles per tractar i eliminar les cicatrius de l’acné, conegudes també com a cicatrius atròfiques.

 

Tipus d’acne

 

L’acne es presenta en diferents formes:

  • Acne lleu, que presenta granits amb un punt blanc o un punt negre.
  • Acne moderat, que inclou granits inflamats i vermells, coneguts com pàpules, i granits vermells amb el centre blanc, que reben el nom de pústules.
  • Acne seriós, que provoca l’aparició de nòduls (quists o embalums dolorosos i plens de pus) sota la pell.
 

Tractaments per les cicatrius de l’acne

 

Et recordem que abans d’eliminar les cicatrius de l’acne, cal tractar-lo. Si tens cicatrius greus de brots anteriors d’acne, les opcions terapèutiques poden ser diverses:

Rejoveniment facial amb IPL. Es tracta d’un tractament no invasiu que pots realitzar a la consulta del teu dermatòleg. El làser elimina la capa superior danyada de la pell i afirma la capa intermèdia, la qual cosa deixa la pell més suau.
Dermoabrasió. En aquest tractament es fa servir un instrument de diamant o un raspall de filferro giratoris per desgastar la superfície de la pell. A mesura que la pell sana, la capa descamada és reemplaçada per una nova capa més llisa.
Làser fraccionat no ablatiu. Aquest tipus de tecnologia actua a un nivell més profund de la pell per estimular les seves cèl·lules i sintetitzar el col·lagen i l’elastina sense danyar l’epidermis. Aquest tractament no danya la capa superior del teixit i el temps de curació és molt breu.

Si et preocupen les marques d’acne, consulta al teu dermatòleg perquè t’aconselli sobre el tractament més adequat segons el teu cas.

Biliografia: KidsHeatlh