7 consells pràctics sobre l’acne

7 consells pràctics sobre l’acnè

 

Consells pràctics per tractar l’acne

1. Rentar les zones afectades amb aigua tíbia (dues vegades al dia) amb un sabó suau i aplicar productes específics per reduir l’excés de greix. Cal eixugar-se amb cura. El teu dermatòleg et recomanarà algun producte específic si ho creu necessari.

2.  No és aconsellable “petar” els grans, treure els barbs, etc…, ja que pot provocar una sobre infecció i augmentar la resposta inflamatòria.

3. Aplicar tractaments tòpics recomanats pel dermatòleg per eliminar cicatrius residuals una vegada que l’acne ja ha estat controlat. El dermatòleg t’aconsellarà quin tipus de peeling realitzar i quin tractament seguir.

4. Durant l’estiu, és recomanable prendre el sol però amb moderació i evitant sempre les hores de màxima intensitat solar (de 12 a 16 h.). Prendre el sol pot ajudar a millorar l’acne, però pot ser una millora temporal i habitualment les lesions tornen a empitjorar un cop passat l’estiu.

5. Seguir una dieta variada i adequada acord amb l’activitat física que es realitzi.

6. Evitar l’ús de cosmètics que puguin accentuar l’acne. S’han d’evitar tots els productes que continguin greix a la seva formulació o que siguin excessivament hidratants.

7. Si els tractaments tòpics (sabons, cremes, etc.) no són efectius o l’acne és molt greu (lesions inflamatòries, quístiques o que deixen cicatrius), el dermatòleg pot oferir diferents tractaments per via oral, com els antibiòtics i els retinoides.

 

Bibliografia

(2016). Accés 6 May 2016, des de http://www.dermatologia.cat/pdf/consellsacnecast.pdf