Com tractar la psoriasi a l’estiu

psoriasi

La psoriasi és una malaltia dermatològica crònica que sol afectar especialment a colzes, genolls i cuir cabellut. Durant l’estiu, aquestes zones solen quedar més visibles que a l’hivern i moltes persones s’enfronten al dilema de mostrar la seva malaltia.

L’estiu sol ser una època especial en la qual cal prevenir els riscos del sol en la pell. Però cal destacar que el sol, pot beneficiar a les persones amb psoriasi.

La psoriasi a l’estiu

Els rajos ultraviolats poden causar dany en la nostra pell i baixar les nostres defenses i contribuir a la formació de càncer de pell. Per aquest motiu, precisar el temps i la freqüència amb la qual ens exposem al sol és important.

Les persones amb psoriasi solen tenir una pell sensible. Per tant, és molt important que es protegeixin del sol, ja que les cremades produïdes pel sol podrien empitjorar.

Si acudeixen a piscines, és important fer banys curts i prendre una dutxa després de cada bany per eliminar el clor de la pell i evitar la seva irritació. A continuació, és important aplicar una crema hidratant després de cada bany, a més del fotoprotector si continua amb l’exposició al sol.

Els banys en el mar solen alleujar la psoriasi. L’aigua del mar amb banys d’almenys 20 minuts, també ajuda d’escamar una mica les lesions.

Consells a persones amb psoriasi per beneficiar-se del sol a l’estiu

  • Quan prengui el sol, exposi les zones amb psoriasi sense aplicar crema durant 1 o 2 hores entre les 9 i les 11 del matí i les 9 i les 6 de la tarda. Per a la resta de la pell, usi un protector solar.
  • Usi protectors solars amb FPS 30 o més. Després de cada bany, aplicar cremes hidratants, locions o escumes. Evitis els gels, ja que són més irritants.
  • Si se sent incòmode de mostrar les zones amb psoriasi, pot optar per autobronzejadors o maquillatges correctors.
  • Protegeixi’s el sol usant roba folgada de màniga llarga i pantalons, a més de capell i ulleres de sol.

 

Font: Accion Psoriasis