Fongs a les ungles, diagnòstic i tractament a Girona

El fong unguial o dermatofitoma és una infecció fúngica freqüent de les ungles. Els fongs a les ungles es presenten com una taca opaca a la làmina unguial i el seu color pot variar del groc al taronja o al blanc. Els fongs de les ungles també poden manifestar-se com a ratlles longitudinals o pics al llarg de les vores laterals de la placa unguial, causant una ungla onicolítica que sovint no respon al tractament antifúngic tant tòpic com oral.

Les infeccions per fongs o dermatofitoma són difícils de diagnosticar a causa de les presentacions clíniques variables i de la dificultat per diferenciar-les d’altres formes d’onicomicosi, com l’onicomicosi subungueal lateral i distal. Sovint, un dermatofitoma pot confondre’s sovint amb una onicòlisi o altres tipus d’onicomicosis per la semblança en els seus símptomes.

Diagnòstic i tractament de fongs a les ungles

La dermatoscòpia ofereix una ajuda inestimable en el diagnòstic del dermatofitoma, ja que permet als dermatòlegs identificar els signes d’aquesta afecció, com ara les bandes longitudinals subungueals, les estries allargades i les espícules característiques.

En aquests casos, el factor més complex del tractament és degut a la dificultat d’administrar medicació antifúngica a través d’una massa de fongs fortament compactada sota l’ungla. L’èxit del tractament, per tant, ha d’incloure l’eliminació física d’aquesta massa fúngica mitjançant curetatge o avulsió quirúrgica. Com a alternativa, també es pot utilitzar l’avulsió química amb urea al 40%.

Si sospites que pots tenir una infecció per fongs unguials, és important que visitis a un dermatòleg a Girona perquè faci un diagnòstic acurat i es porti a terme el tractament més idoni.

La Dra. Rosa Mª Casanovas, reputada especialista en Dermatologia a Girona, t’atendrà en unes instal·lacions molt completes que compten amb les tecnologies més avançades i amb tota mena de comoditats perquè no et falti de res durant la teva visita. Si vols programar una visita, demana cita en hores convingudes.

Més informació: NHI