Com mantenir la pell del nadó sempre sana?

La pell del nadó té unes característiques especials i per a mantenir-la sempre sana, necessita unes cures bàsiques a tenir en compte.

Com és la pell dels nadons?

La pell del nounat és substancialment més fràgil que la d’un adult, la qual cosa la fa vulnerable a toxines i irritants. A més, el seu baix nivell natural d’àcid làctic i àcids grassos fa que el nadó sigui més susceptible a les infeccions, la qual cosa també augmenta la seva susceptibilitat als paràsits.

La delicada pell dels bebès també és especialment propensa a la pèrdua de calor i aigua, un factor crític a tenir en compte quan es tracta de nounats i prematurs. En conseqüència, els xampús, gels i cremes o locions hidratants han de contenir una concentració extra d’ingredients específicament elaborats per a les necessitats dels nadons.

Sigui quina sigui l’estació de l’any, protegir la pell dels nadons és de vital importància. Si segueixes aquestes pautes, tindràs la seguretat que la seva delicada dermis es mantindrà sempre sana.

Consells bàsics per a cuidar la pell del teu nadó

  • Durant l’estació hivernal, procura no donar banys excessivament calents, ja que podrien provocar sequedat, esquerdes o asprors en la pell.
  • Evita els sabons i les esponges, ja que poden eliminar la capa protectora de greix que impedeix la pèrdua d’aigua. Cal fer ús de sabons a base de glicerina, pel fet que són més suaus per a la seva delicada pell.
  • Després de la dutxa, les cremes i locions hidratants també són essencials.
  • Evita que vagi massa abrigat. Si el vesteixes amb massa roba, pot acabar amb granets en el coll, tronc i cames que el poden incomodar si es grata.
  • Protegeix la seva pell a l’estiu dels raigs UV del sol. Fes ús d’una crema que ofereixi una protecció amb un FPS de 30 o superior.
  • Quan estigui exposat al sol, recorda de protegir-lo amb un barret o una ombrel·la.
  • Procura prevenir les picades de mosquits, abelles i altres insectes fent ús de productes repel·lents eficaços.

Finalment, l’alimentació també és un factor a considerar a l’hora de tenir cura de la pell del nadó. Tot el que mengi, es reflectirà en la salut de la seva pell.