4 vitamines essencials per a la cura i salut de la teva pell

El consum de vitamines és important pel correcte funcionament dels òrgans del cos, inclosa la pell. La dermis també necessita vitamines que podem obtenir a través d’aliments específics per a mantenir-la sana i radiant.

Vitamines per a la salut de la pell

Per a mantenir un bon nivell de vitamines per a la salut de la teva pell, procura incloure en la teva dieta diària els següents aliments i vitamines:

Vitamina A. Quan certes vitamines del cos no es poden produir per si mateixes (com la vitamina A), és aconsellable incloure-les en la nostra dieta a través d’aliments. La vitamina A és una de les més importants per a mantenir la salut de la nostra pell. Encara que aquesta no doni tota la protecció necessària contra la radiació solar, sí que l’augmenta. També ajuda a combatre malalties de la pell com l’acne o la psoriasi.

Per a prevenir o reforçar la manca de Vitamina A, pots incloure a la teva dieta fruites i verdures que continguin una major quantitat de betacarotè:

  • Fruites: mango, plàtan, pomes, taronges, préssecs, nectarines o meló.
  • Verdures: carabassa, tomàquets, pebrots, espinacs, bledes, bròcoli, coliflor, pastanaga i patates.

Vitamina B. Coneguda com a niacina, contribueix a la reducció de l’acne i problemes inflamatoris. En general, afavoreix al manteniment de la lluentor de la pell i a prevenir el seu envelliment. Per a beneficiar-te de les seves propietats, pots consumir-la a través d’aliments com el salmó, la tonyina, els cacauets o els pits de pollastre i, més concretament, amb aliments de vitamina B12 que ajuden a reduir l’acne: fetge, llevat de cervesa, sardines, marisc …

Vitamina C. La vitamina C és la que ajuda a sintetitzar el col·lagen de la nostra pell. Per tant, és la responsable d’aportar elasticitat als teixits de la pell i proporcionar fermesa. També ajuda a prevenir i reduir les taques de la pell, ja que ajuda a la producció de queratina per a la formació de cèl·lules noves. Pots trobar-la en aliments com el meló, la papaia, els cítrics o el pebrot groc.

Vitamina E. Actua com a antioxidant per a combatre els efectes visibles de l’edat o els efectes de la radicació solar. Per a gaudir dels seus beneficis pots incloure en els teus plats un polsim de pebre, amanides amb olis vegetals i consumir nous, olives o llavors de gira-sol.