Decàleg per controlar la dermatitis atòpica

dermatitis atòpica

La dermatitis atòpica és una malaltia crònica que es caracteritza per la pell seca i irritada.

Gairebé sempre comença durant la infància. Els símptomes són la pell resseca, escamosa i amb coïssor; esquerdes darrere de les orelles, granellades a les galtes, braços i cames.

Recomanacions bàsiques per a pells atòpiques

Avui presentem aquest decàleg de recomanacions bàsiques per a pells atòpiques. Trobareu consells per alleujar els símptomes i perquè la pell recuperi el benestar.

  1. La millor defensa és la prevenció. Una vegada que l’erupció comença, és necessari iniciar un tractament dirigit per un metge dermatòleg.
  2. Tracta i neteja la pell diàriament. És important protegir la barrera cutània de la pell així com evitar l’aigua massa calenta, ja que pot agreujar la inflamació.
  3. Assecar la pell amb cura. El més aconsellable és utilitzar tovalloles de cotó i sense fregar per evitar danyar i irritar les zones afectades.
  4. Aplica una crema hidratant adequada. Les cremes de cortisona (esteroides) aplicades directament a l’àrea afectada ajuden, i poden arribar a ser una part essencial de la teràpia.
  5. Evita substàncies irritants per la pell, és a dir, aquelles que poden causar cremor, coïssor o enrogiment detergents, fums, fum de tabac, pintures o blanquejadors.
  6. Evita utilitzar sabons especials per al bany, sobretot en el cas dels nens, ja que tendeixen a ressecar massa la pell. Qualsevol producte utilitzat ha de ser hipoal·lèrgic i sense perfums.
  7. Utilitzar roba còmoda i de cotó i evita els sintètics i les llanes, ja que tendeixen a provocar reaccions al·lèrgiques a la pell.
  8. Evita les temperatures extremes o els canvis sobtats de temperatura. L’alta humitat causa més suor, la qual cosa pot ocasionar picor. En canvi, la baixa humitat asseca la pell, especialment durant els mesos d’hivern. És important mantenir els interiors de casa humits, especialment durant l’hivern per l’ús de la calefacció.
  9. Evita gratar-te la pell. L’enuig, la frustració o les situacions d’estrès, poden causar picor i coïssor a la pell. El fet de gratar-se la pell durant aquests períodes de temps, pot perpetuar els símptomes de la dermatitis.
  10. Cuida l’alimentació. Consulti amb el seu metge i prescindeixi, si escau, d’aquells aliments susceptibles de provocar qualsevol reacció adversa.

 

Més informació: