La cura de la pell i l’envelliment

cura de la pell

Els canvis a la pell són el primer signe de l’envelliment. Els primers signes que s’aprecien són la pell més prima i menys llisa. Si a més afegim altres factors com les hores de bronzejat al sol, el resultat són més arrugues, sequedat, taques i fins i tot càncer de pell. Avui explicarem algunes de les raons més comunes de l’envelliment de la pell i consells perquè tinguis en compte la cura de la teva pell.

Quines són les principals raons de la sequedat de la pell?

Les principals causes de la sequedat a la pell són:

  • Passar molt de temps prenent el sol o bronzejant-se.
  • No prendre suficients líquids.
  • Fumar
  • L’estrès.
  • La pèrdua de les glàndules de suor, una causa molt comuna a mesura que envellim.

Moltes persones grans pateixen de pell seca als colzes i a la part inferior de les cames i els braços. Encara que també, la causa deriva per problemes de salut com la diabetis, o bé en prendre certs medicaments.

Per millorar la pell seca i amb picor, és útil l’ús de cremes hidratants o ungüents, fer servir sabons per a la dutxa més suaus (prioritzant l’aigua tèbia a la calenta) o fer servir un humidificador a casa.

Morats o hematomes a la pell

Les persones grans desenvolupen morats més fàcilment que les persones joves, sigui per certs medicaments o malalties. A més, els morats o hematomes prenen més temps a curar.

Les arrugues

Amb el pas del temps, la pell també comença a arrugar-se i a tornar-se menys elàstica a causa de certs elements mediambientals, com la llum ultraviolada (UV) del sol. Si a més sumem certs hàbits com el tabac, es converteix en un element més que accelera l’aparició d’arrugues a la pell.

Si et preocupen les arrugues a la teva pell, consulta amb un dermatòleg a Girona.

Fibromes o acrocordons

Els fibromes són petits bultets de la pell, generalment de color carn, força comuns en les persones que envelleixen, especialment en les dones. Poden aparèixer amb més freqüència a les parpelles, al coll i als plecs del cos com l’aixella, el pit i l’engonal.

Càncer de pell

La causa principal del càncer de pell és el sol, encara que els llums solars i els llits de bronzejat també poden causar càncer de pell.

Qualsevol persona, de qualsevol color de pell, pot desenvolupar càncer de pell. Per aquest motiu és recomanable revisar les pigues i taques de la pell, fent ús del sistema “ABCDE”.

Més informació: NHI