Tractaments efectius per eliminar cicatrius de la pell

eliminar cicatrius de la pell
Cicatrius de la pell

Les cicatrius són la pell que neix en el procés de curació de les ferides, cremades, intervencions quirúrgiques o patologies de la pell com l’acne.

La pell està formada tres capes funcionals: la capa externa (epidermis), la capa interna (dermis) i capa basal (teixit subcutani). Quan aquestes capes de la pell sofreixen ferides, el cos és capaç de tancar-les gràcies al procés de regeneració.

Tipus de cicatrius

Segons les causes i la cicatrització de les ferides, podem classificar diferents tipus de cicatrius:

  • Cicatrius queloides, que s’estenen més enllà de la zona de la ferida ocasionant una cicatriu vermella.
  • Cicatrius atròfiques, les més superficials, causades per l’acne o la varicel·la.
  • Cicatrius hipertròfiques o engruixades, que no solen sobrepassar la grandària de la ferida.

Les cicatrius que es troben en zones molt visibles del cos solen causar problemes estètics. No obstant això, les cicatrius no són només un problema estètic. De vegades, poden causar dolor o també limitar la mobilitat, si es troben prop de les articulacions.

Prevenció i tractament

La formació de cicatrius és un procés natural derivat de la curació dels teixits danyats de la pell. Per tant, tampoc cal evitar-les. La majoria d’elles poden desaparèixer amb el temps o dissimular-se mitjançant maquillatge. No obstant això, existeixen opcions per a disminuir la seva formació o fins i tot prevenir-les.

Els tractaments per a eliminar les cicatrius de la pell són efectius per a cicatrius recents, és a dir, aquelles de menys de 6 mm, excepte en les queloides.

Per a allisar el teixit sobrant de cicatrius recents i evitar que es produeixin altres efectes en el teixit cutani circumdant, es recomana el tractament amb làser.

El tractament amb làser és una tècnica emprada per al rejoveniment de la pell, en la qual s’eliminen les cèl·lules de la pell de la zona a tractar per a produir un nou teixit sa.

En qualsevol cas, consulta amb el teu dermatòleg perquè t’assessori sobre el tractament més efectiu segons el teu cas.

Font: gofeminin.de GmbH, G. (2019). Cicatrices y su tratamiento Cuidado de las cicatrices – Onmeda.es. Retrieved from https://www.onmeda.es/exploracion_tratamiento/tratamiento_cicatrices-cuidado-de-las-cicatrices-3917-5.html