Com prevenir les cremades solars a l’estiu?

Estiu

En ple estiu és important protegir-se del sol, però també ho és saber fer-ho de la manera correcta. El sol és font de salut però cal prendre’l amb cura, evitant sempre la sobreexposició solar.

Els nens són especialment sensibles a patir cremades solars a la pell, però també les persones amb pell blanca, pell roig o ros i ulls clars.

Com podem prevenir les cremades de solars a l’estiu?

La millor manera per evitar les cremades solars és prendre les mesures preventives adequades abans que apareguin. La fotoprotecció solar és fonamental per evitar lesions cutànies com cremades i amb el pas del temps càncer.

Els productes amb filtres solars contenen ingredients que bloquegen els raigs ultraviolats del sol (UV). És recomanable aplicar una crema solar amb un mínim de fotoprotecció 20. Cal aplicar la crema 30 minuts abans de l’exposició al sol i repetir cada hora i mitja o dues hores després de cada bany.

Recordem però, que les cremes solars no protegeixen al 100% dels raigs ultraviolats. Per tant, per evitar els efectes nocius del sol cal evitar la sobreexposició i començar a prendre el sol de manera gradual. L’ideal és començar amb 15 minuts d’exposició el primer dia i augmentar el temps de forma progressiva.

Quan cal contactar a un professional mèdic

Visiti a un professional d’atenció mèdica immediatament si presenta febre amb la cremada de sol. Igualment si hi ha signes de xoc, insolació, deshidratació o altres reaccions serioses. Aquests signes inclouen:

  • Sentir desmai o mareig
  • Pols ràpid o respiració accelerada
  • Absència de despesa urinària o ulls enfonsats
  • Pell pàl·lida o freda
  • Nàusees, febre, esgarrifança o erupció cutània
  • Ulls sensibles a la llum
  • Butllofes doloroses i intenses

Fonts de consulta: BotanicalOnline