Alimentació per prevenir les malalties de la pell

Alimentació saludable

L’alimentació és important per mantenir una pell sana. Els hàbits saludables són essencials per mantenir-nos sans. Tot el que mengem també es nota al nostre cutis, i per això és important incloure aliments saludables als nostres àpats diaris.

Així mateix, és fonamental que la nostra cura diària de la pell respongui a tres pilars bàsics: la hidratació, ingerir aliments saludables i tenir una eliminació correcta de les toxines.

La prevenció de malalties de la pell amb una alimentació saludable

Una alimentació sana pot prevenir malalties cutànies. Segons la AEDV (Academia Española de Dermatología y Venereología) també pot modificar el curs d’algunes malalties com l’acne, la psoriasis o la dermatitis atòpica, entre d’altres.

Aliments clau per a la prevenció de malalties de la pell

Omega 3
Aliments rics en vitamines, minerals i àcids grassos essencials tals com els Omega 3 presents en el peix blau i altres aliments.

Vitamina B
Aliments d’orígen vegetal: verdures, fruites fresques, fruita seca, cereals, llegums, llevat de cervesa; i en els de origen animal: carn magra, peix i marisc, ous i làctics.

Àcid fòlic o vitamina B9
Vegetals de fulla verda, llegums, diversitat de fruites, els cereals de desdejuni enriquits, el fetge i el llevat de cervesa.

Vitamina B2
Aquells que es troben a la llet i els seus derivats (iogurt, formatge), ous, carns, peixos, fetge, llegums i fruita seca (ametlles, nous).

Vitamina C
Fruites cítriques, la papaya el julivert fresc, el pebrot cru, els kiwis i les maduixes. La vitamina C activa les defenses i intervé en la síntesi del col·làgen, proteïna que constitueix el teixit cutani.

Vitamina E
Olis vegetals, en el germen dels cereals integrals, llavors de girasol, ametlles i nous. La vitamina E és la vitamina antioxidant per excel·lència, protegeix i ajuda a millorar el teixit cel·lular, contraresta amb eficàcia l’envelliment

La pell és l’òrgan més gran del nostre cos. Cal mantenir-la evitant els tòxics com el tabac i l’alcohol, l’estrès, i controlant les hores de son així com la nostra alimentació.

 

Bibliografia:
Navarro, P. (2017). Fundación Piel Sana – Noticia Alimentos claves para prevenir enfermedades de la piel. [online] Fundacionpielsana.es. Disponible a: http://fundacionpielsana.es/piel-sana/alimentos-claves-para-prevenir-enfermedades-de-la-piel [Accés 2 Sep. 2017].