Acne. Aliments cal evitar a la dieta per a prevenir-lo

Acne. Granets vermellosos i inflamatoris

Encara que les investigacions que estudien la relació entre l’alimentació i l’acne no són concloents, la majoria dels científics admeten que un índex glucèmic alt i la ingesta de làctics de manera elevada poden agreujar els transtorns a la pell. Per aquest motiu, avui et volem explicar quins són els aliments per a prevenir l’acne que cal evitar i quins són els que pots incloure en la teva dieta.

A més de mantenir una dieta sana i equilibrada, us detallem alguns dels aliments que solen tenir un impacte més directe en aquelles persones propenses a patir imperfeccions de la pell.

 

Aliments que cal evitar per a prevenir els granets a la pell

 

El primer cal fer per prevenir l’acne, és substituir els aliments amb un alt índex glucèmic en la nostra dieta com el pa blanc, les patates, l’arròs blanc o el sucre refinat, per d’altres amb un IG entre mig i baix per a alliberar el sucre de manera més lenta, com els llegums, els aliments integrals i algunes fruites i verdures. Per tant, podem resumir els següents productes d’aliments que cal evitar per a prevenir l’acne.

 

Làctics

Els làctics poden incidir en la aprició recurrent dels granets que produeix l’acne a causa de la producció de sèu.

Brioixeria industrial i pa blanc

Evita la brioixeria industrial, especialment la pasta i el pa blanc o qualsevol altre aliment fet amb farina refinada.

Embotits

Els embotits o menjars precuinats que contenen un gran nombre de greixos i farines aturades, ja que poden afectar a la salut de la pell. En els casos de persones amb acne crònic, consumir aquesta mena d’aliments pot empitjorar les lesions de la pell.

Cafeína

Limitar el consum de cafeïna o productes que tinguin cafeïna per a evitar agreujar els seus símptomes.

Carn vermella

Les carns vermelles relantitzen el proces digestiu i, per tant, alliberen components àcids que poden provocar l’acne.

 

Quins aliments són recomanables per a incloure a la dieta i evitar l’acne?

 

Com comentaven a l’inici de l’article, portar una dieta equilibrada és la base per a prevenir les lesions de la pell i mantenir-la sana. Per tant, hi ha una gran varietat d’aliments que podem incloure en la nostra dieta per ajudar-nos disminuir els granets produïts per l’acne com: la síndria, els tomàquets, els espinacs, l’advocat, el peix blau, les pastanagues, els cereals integrals, l’oli verge d’oliva o alguns fruits secs en porcions moderades.