Rosàcia facial tractada amb Llum polsada intensa (IPL)

Rosàcia facial

La rosàcia facial és una malaltia crònica i inflamatòria de la pell que afecta un nombre important de persones avui dia.

Actualment la rosàcia no té cura, però existeixen tractaments dermo-estètics que poden ajudar a millorar l’aspecte de la pell, com és el cas de la Llum polsada intensa (IPL).

La rosàcia pot començar com la tendència d’una persona a ruboritzar-se amb facilitat. Però els símptomes poden avançar i incloure la part central de la cara (galtes, nas, front i mentó) amb envermelliment facial, grans, sequedat, engronsament de la pell i capil·lars sanguinis visibles (telangièctasis).

Encara així, també existeixen factors que poden afectar a la freqüència i intensitat dels episodis d’envermelliment amb quadres associats a la rosàcia com són els menjars picants o molt calents, els canvis bruscs de temperatura, o bé els estats de nerviosisme o ansietat.

Llum Polsada Intensa per tractar la Rosàcia facial

El tractament IPL (Llum Polsada Intensa) és una tècnica de foto-rejoveniment no agressiva utilitzada per millorar la qualitat de la pell i eliminar taques i marques. També s’utilitza en casos de rosàcia facial lleus per tractar envermelliments o vasos sanguinis dilatats de dimensions no molt grans.

El dermatòleg serà el professional qui avaluï i determini, per a cada cas, si la persona afectada de rosàcia facial pot accedir al tractament de Llum Polsada Intensa.

Procediment per tractar la rosàcia facial amb IPL

Abans d’iniciar el tractament, és recomanable que comuniqui al seu dermatòleg si està embarassada o té problemes de malalties tals com a hipertensió, diabetis, etc.

La Llum Polsada Intensa no causa dolor. En cas de necessitat, s’administraria un anestèsic local.

Per tractar una rosàcia facial lleu, es requereixen entre 4 a 6 sessions. La sessió dura entre 20 a 40 minuts. Una vegada finalitzada, s’aplica un gel desinflamatori. Pot ser que el dermatòleg observi la necessitat de receptar algun tipus de gel extra.

Cada sessió ha de realitzar-se amb un interval 30 dies aproximadament.