Cures de la pell atòpica per ús de la mascareta en nens

pell atòpica

Els dermatòlegs hem comprovat en el nostre dia a dia que l’ús continuat de la mascareta, fa patir especialment a nens i nenes amb pell atòpica o pell especialment sensible.

La Covid-19 continuarà estant present molt de temps entre nosaltres i, per tant, l’ús de la mascareta continuarà sent obligatòria. Per aquest motiu, us aconsellem seguir les següents mesures preventives per a la cura de la pell en nens amb pell atòpica.

 

Cures de la pell per a nens amb pell atòpica

 

L’ús de la mascareta en nens amb pell atòpica pot facilitar un brot de la malaltia, especialment amb les mascaretes de major oclusió, com les FPP2 o FPP3. Per a nens amb pell atòpica, entre 3 i 12 anys, es poden utilitzar mascaretes higièniques adaptades a la seva edat o bé mascaretes de tela de cotó, que són molt més suaus i respectuoses amb la pell atòpica.

En cas de brot, s’ha de seguir el tractament habitual pautat pel dermatòleg. En qualsevol cas, és important mantenir la pell neta diàriament amb productes específics per a pell atòpica, com a emulsions netejadores que no ressequin, evitar l’aigua massa calenta i assecar la pell amb un cotó sense fregar-lo per a evitar les ferides.

Quan l’ús de la mascareta es prolongui durant més temps durant el dia, és aconsellable l’ús de fotoprotectors amb un mínim de FP30, ja que actuen com a barrera de protecció entre la pell i la mascareta.

En cas d’irritació en la pell, també és important hidratar les zones irritades durant la nit, fent ús de pomades cicatritzants, així com en les zones més exposades a la mascareta. Si la irritació s’agreuja o deriva a un èczema, caldrà visitar al dermatòleg perquè valori la possibilitat de prescriure un medicament.

Recordem que és important no fer ús de la mascareta massa ajustada a la cara. Una opció és afluixar la mesura amb les gomes que van per darrere de les orelles. Si la goma frega en les orelles durant molt de temps, poden trobar un alleujament de les molèsties fent ús de plàstics de silicona per a subjectar la mascareta al cap.