Llum Polsada pel tractament de la cuperosi facial

cuperosi facial

La cuperosi facial és la vermellor de la pell que sol acompanyar a una malaltia anomenada rosàcia que consisteix en una dilatació de les petites venes superficials de la pell (telangiectàsis), que afecta sobretot a les galtes, nas, barbeta i de vegades a l’escot. 

L’aspecte dels vasos és variable, des de l’enrogiment generalitzat fins a fines venes de color vermell intens o color violat, més gruixudes, en els casos més extrems.

El tractament per la cuperosi es pot dur a terme mitjançant tecnologia làser cutània gràcies als últims avanços. Tots aquests tractaments han de realitzar-se per part de dermatòlegs.

Lum Polsada Intensa, tractament eficaç per eliminar la cuperosi facial

Per eliminar aquestes venes ja dilatades la millor opció de tractament mèdic és la llum polsada intensa (IPL o LPI, en català). És eficaç en el tractament de qualsevol tipus de lesió vascular facial com les petites aranyes vasculars o telangièctasi, els punts robí, la cuperosi, les taques o els angiomes.

A diferència d’altres tractaments, la llum polsada ens proveeix d’un tractament més uniforme que es pot adaptar als diferents grossors de les venes implicades amb menys risc d’efectes secundaris.

Principals avantatges

  • Redueix les vermellors cutànies.
  • És un procés ràpid (de 30 a 60 minuts).
  • És un procés molt senzill i de recuperació immediata.
  • No requereix anestèsia ni hospitalització.

Els resultats no són immediats, sinó que són necessàries diverses sessions per poder apreciar els resultats esperats (entre 2 i 5 sessions).

L’eliminació de les telangièctasi facials per mitjà de la llum polsada és un tractament eficaç i durador però no definitiu, ja que per l’origen genètic de la malaltia, se seguiran produint noves dilatacions vasculars. El pacient haurà de repetir el tractament diverses vegades al llarg de la seva vida.

Pel que fa als efectes secundaris, poden donar-se casos d’hiperpigmentació o aparició d’escates. El dermatòleg recomanarà evitar l’exposició solar després del tractament, així com l’ús de cremes calmants.

El làser per tractar la cuperosi està contraindicat en dones embarassades o que estiguin alletant, així com en pacients amb malalties cutànies.

Font: DoctorLabs